04 octombrie 2014

Acasa

Certitudinea si stabilitatea. Locul caldutz si confortul cotidian.
Garantie a stagnarii, dusmani ai evolutiei. Azi identic unui ieri, preambul al unui identic maine. Si deloc nu ma refer la ce e inafara ci la asteptari, la reactie si la abordare.
Locul surprizei a fost ocupat de atenta si grijulia planificare. Nimic lasat la voia intamplarii. Acelasi detergent de vase, acelasi model de inghetata, aceeasi felie de paine. Acelasi vanzator, aceleasi cuvinte, evident golite de continut. Acelasi casier plictisit. Acelasi drum, acelasi raspuns acelorasi intrebari. Sablon tipic al unei vieti fara nicio asperitate. Dormind o poti trai la fel de intens si cu exact acelasi rezultat.
Ei bine, prima schimbare posibila e sa te muti in chirie, intr-un loc unde nu poti sa cumperi o casa (nu din cauza lipsei de parale, evident). Adica in Oman. Aici e totul o surpriza. Nu vei gasi acelasi produs de doua ori, in doua ture de shopping. Nu vei fi convins niciodata ca da e da (nu este rar utilizat, spre deloc). Nu exista certitudini, doar zilnica portie de surprize (cele mai multe, surprinzator de iritante). La inceput, am luptat cu ei. Apoi am luptat cu mine, apoi m-am oprit din luptele inutile. E bine exact asa cum e.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu