21 mai 2012

Germanii, pr`etenii mei

 Acum niste anisori, unul dintre clienti avea un Mercedes 190SLK. Rosu. Si il promisese la o suma derizorie, fiindca nu avea unde umbla cu el.
Nu indrazneam sa visez la asa ceva pe atunci.
Nu am indraznit nici macar de cand am venit aici.
Si totusi, s-a intamplat. Un roman omanez, care e geambas de masini, a cumparat pentru nevasta-sa un 230 SLK.
O bijuterie cu ceva nerv si mai ales, cu Cruise Control, o chestie pe care o consideram ca obligatorie la masina pe care ma planuiam sa o cumpar. Desigur ca era vorba de o masina noua, desi nici una folosita dar bine intretinuta si cu niste viino-ncoa nu ar fi fost inafara listei.
Sotia lui, romanca din Iasi, convertita si extrem de "ortodoxa", a refuzat sa conduca "bolidu`" asa ca prietenului meu i-a convenit ideea sa schimbam Suzu al meu cu Mertzu lui si sa ne reglam conturile. A fost reciproc avantajos, ambele masini avand cam aceeasi varsta (in jur de 7 anisori, Suzu la 125.000 km respectiv Mertz la 192.000 km).
Mici probleme, aferente unei masini dintr-o tara fara Sevice, partial solutionate cu costuri minimale. O vizita de facut la unii care au computer de diagnoza pentru resetat sistemul, niste maruntisuri si e ca noua.
Oricum, una peste alta, a meritat si macar pentru ca schimba drastic ordinea de intrare in intersectii. Omanezu` are un respect profund pentru BMW si Mercedes. Si nu-ti taie fata cand esti cu asemenea oratanii pe sosea ori pe stradute.




Update Gradina

Au trecut cam doua luni de cand am pozat ultima data gradina. E o bucurie sa ies in fiecare dimineata si sa o mai "hranesc" nitel. Ma rasplateste din plin pentru eforturi (care nu sunt deloc mari, sa fim seriosi, e un petecel de pamant).

Nu cred ca se intelege mare lucru din poza. Da, iti poti face o idee, iti poti imagina ca stii cum e.
Nu e adevarat.
Ca sa citesti Dune si sa o simti trebuie sa fii in Desert. Wahiba Sands e un loc potrivit, de pilda. Sa fii inconjurat de nisip, de caldura naucitoare si de vant in timp ce o parcurgi. Sa intre toate astea in mintea ta de dincolo de minte.
Asijderea, cand te uiti pe geam si vezi verdeata cu nemiluita, pe care NU E NEVOIE sa o ude nimeni de doua ori zilnic, nu poti aprecia  un petec de verde. La nivel mental, da, poti pretinde asta, dar dincolo de minte nu exista consideratia si respectul pe care verdele il impune dupa ce ai traversat desertul.
"Pur si simplu, nu-i!"