20 iunie 2011

Diaree verbala

Raportez: Pisicii sunt bine-merci. Cresc. Le dau lapte indirect si ma cujet sa iau si ceva haleala pentru pisici, sa le-o dau, deocamdata, tot indirect. Ca sampania la romani, prin reprezentantu` lor.
Da` nu despre asta voiam io sa va povestesc az` de dimineata. Ci despre Catalin, pretenu` si colegu` meu. Seful de echipa, cu care lucrez foarte bine. Iar o iau pe langa, dar trebuia sa stiti doua vorbe despre personaj, nu?
Ei bine, de fapt vorbesc despre mine, batand saua. Catalin e aproape la fel de bun de papagal ca mine. Si asa incep sa o inteleg pe nevasta-mea, cand nu mai rabda. Ea e o persoana concisa. Ca sa nu spun chiar tacuta, fiindca e posibil a) sa nu ma credeti si daca totusi, o faceti - b) sa deveniti invidiosi. Iar pentru mine, discursul cotidian e un labirint, o intreaga structura. La fiecare intersectie, o apuc in stanga, revin, in dreapta, revin, mai merg nitel pe culoarul principal si iarasi digresez. Pentru cel care sta in cabina de pilotaj e un sport interesant si incitant, o aventura in memorie si un exercitiu de asocieri. Pentru cel care alearga sa se tina de tine e obositor. Si nu mi se parea asa niciodata, abia acum, cand il mai ascult pe Catalin si recunosc modelele si ticurile si sabloanele, ma apuca toti piticii cerebrali.
Si incerc sa muncesc nitel cu mine, sa vedem ce-o sa spuna Sefa cand ajung acasa. Insh`Allah!
Ce legatura are poza cu povestea? Chiar niciuna, asa ca nu va mai batetz` capetele! :D

09 iunie 2011

Arminstiu sau Pace?

Anual, la mine-n curte e invazie de pisici. O matza "bagaboanta" a gasit ca e un loc sigur si nu ezita sa il re-foloseasca.
Acu`doi ani nu stateam aci si deci nu am colectat date.
Anu` trecut m-a iritat cumplit. Varianta de a schilodi sau afecta cumva pisicii (asta e un termen inventat de mine, asa ca nu va mai uitati in DEX, si se refera la aia micii) e inafara de orice discutie. Matza a fatat la mine-n curte si asta e ca ploaia, iei masuri (ploiere le spune la masurile alea, ca umbrelele sunt sa faca umbra, nu?) dar nu o poti impiedeca. Anul trecut avea si un loc mai ascuns, trebuia sa ma uit cu oglinda sa ii vad puii.
Anu` asta am fost doar surprins, si azi m-am gandit ca ar trebui sa ma bucur ca ma considera demn de incredere. Pe mine si curtea mea. Desi, datorita "micilor amenajari", locul acela sigur nu mai e disponibil. Asa ca i-a aciuat (pisicii, tuspatru) in spatele AC-ului mobil. Ii vad de pe trepte, cand intru-n casa si cand ies. Asa ca pot sa vad si cum evolueaza. M-am gandit sa le pun si un pic de lapte, intr-un castronel. Anul trecut asta mi se parea a fi un sacrilegiu la adresa Majestatii Noastre de Mare Stapan in Curtea Sa si care nu a fost consultat inainte de Invazie.
Se pare ca am mai crescut nitel.